İnsanoğlu, yapısında yer alan merak, insanoğlunu araştırmaya ve olayların neden sonuç ilişkisini öğrenmeye itmiştir. Yüzyıllar içerisinde yapılan çalışmaların temelini insana hizmet olarak görülse de, bu araştırmaların asıl nedeni insanda yer alan meraktır. İnsana hizmet ise neden olmayıp bir sonuçlar zinciri olarak değerlendirilebilinir. Sizce bilgin dediğimiz kimseler az meraklı insanlar mı? Yaşamları incelendiği zaman, çocukluktan itibaren araştırmaya eğilimi olduklarını görüyoruz. Hakeza Dünya’da tek bir insan bile olmasa ve ünlü dediğimiz bilginlerden birisi, örneğin Edison Dünya’da tek başına yaşasa, araştırma yapmaz mıydı? Mutlaka yapardı… Buradan çıkaracağımız sonuç ise, yapılan çalışmaların temelini merak oluşturmaktadır.
Bu merak sonucu yapılan çalışmalar ise insanlığın rahatını sağlamıştır… Acaba öyle mi? Yapılan silahlar yüzünden aynı zamanda insanlığın huzuru da kaçmıştır. Bir takım insanlar daha rahat yaşamak için bilimsel çalışmalar adı altında silah yapımı konusunda araştırmalar yapmış ve bu yapılan çalışmalar neticesinde insanların huzuru kaçmıştır. Bana sorabilirsiniz; bu çalışmaların temelinde demi merak yatıyor? Bence öyle, düşünsenize, bazı insanlar rahat yaşamanın nasıl bir netice verdiğini görmek için bilimsel çalışma altında silahlar üzerinde uğraş vermiş ve genelleme itibari ile de ülkelerde bu rahatlıktan hisse sahibi olmak için bu silahlara milyarlarca dolar harcamayı lüzumlu görmüştür. Ama sonuç ne? Rahat olan tek bir ülke bile kalmamıştır. En güçlü ülkeden en zayıf ülkeye kadar bütün ülkeler adete diken üstünde oturur gibi oturmaktadır. Şu an yeryüzünde var olan silahlar ile Dünya binlerce sefer yok edilebilinir. Ve biz insanoğlu gayet akıllı ve gayet zeki olduğumuzu iddia ederek, kendi yaşadığımız Dünya’yı kendimize zehir ediyoruz.
Ben Darwin’i savunan bir kişi değilim, ama Darwin güçlünün her zaman kazanacağını ve ayakta kalacağını savunmuştur. Peki, yıllar önce yaşamış olan Darwin’e sorsak, şu an bir savaş çıksa hangi güçlü kazanacak. En zayıf ülkenin elinde bile atom teknolojisinin bomba yapımında kullanıldığı düşünülürse ve ülkelerinde bir güç gösterisi sırasında savaştıklarını hayal edersek sizce kazanan kim olur?
Yıllar önce Hiroşima ve Nagazaki kentlerine Amerikan kuvvetleri iki atom bombası atmıştı ve bu kentlerde yaşayan yüzbinlerce insan hayatını kaybetmişti. Peki güçlü kim? Japonya’yı yenen Amerika’mı, yoksa elektronik teknolojisi ile günümüz Dünya’sına meydan okuyan Japonlar mı? Bu gün Japonya’nın elinde de çok kuvvetli silahlar var, eğer yıllar öncesi uğranılan hezimeti ödetmek istese ve Amerika’da buna misilleme yapsa kazanan kim olcak, kaybeden kim?
Amerikan başkanını uyaran Einstein, atomun gücünü biliyordu ve başkanın atom bombasını kulanmamasını istiyordu. Bugün atılan bombaların zararını hala ödeyen Japonlar, kanserli doğan çocuklar ve mutasyona uğramış insanlar…
Yapılan deneyler ve kimyasallarla beraber bozulan ozon tabakası, insanların yaşamasına olanak bırakmayacak şekilde delinmiştir ve gün geçtikçe de buzulların erimesine bağlı olarak büyük açlık ve kıtlık yılları beklenmektedir.
Şimdi size soruyorum, bilim insanlara hep iyi şeyler kazandırmalı, peki bu yapılanlar ve geliştirilen silah teknolojisi insanlara iyi şeyler mi kazandırmıştır? Ya kazanan kim? Güçlü ülkeler mi, yoksa insanlar mı? Ya kaybeden kim? Zayıf ülkeler mi, yoksa insanlar mı?…
belgesi-2336