Yuk hucresinin yerlestirilecegi yuzey alkol ve benzeri sivilarla temizlenir ve kurutulur. 10×10 mm boyutundaki “kare kalip” metal cubugun uzerine yerlestirilir . Bir eritme tabancasi kanisteri (deposu) ‘ne toz seramik yerlestirilir. Oksijen veya asetilen gaz ateslenerek seramik tozlari yanmanin icinde eriyerek kaliba girer ve metal yuzeye fiskirarak yapisir burada kalinligi 0,2 mm lik seramik tabaka olustururlur.
Metal izgarali tabakayi olusturmak icin “10 –15 kanalli kalip” seramik tabaka uzerine yerlestirilir. Ayni tabanca kanisteri bu sefer %90 pilatin %10 nikel tozu konur. Asetilen ateslenerek toz icine akar ve eriyerek seramik tabaka uzerinde ince metal iletken tabaka olusur.
Yuk hucresinin seramik film uzerindeki gorunumu asagidaki gibidir.
Ince film tip diye de adlandirilan bu tip yuk hucreleri gerilime maruz celik cubuga molekuler olarak baglandigindan, yerlestirme cok cok iyidir ve difuzyon teknigiyle uretildigi icin de ( bu sektorde bir gelisme gostererek ) yapistirma gereksinimini tamamen ortadan kaldirmistir. Yapistirmali tiplere gore metalle aralarindaki yalitkanlik oldukca yuksek oldugundan bu durum kayma, histeris gibi bozucu sinyalleri oldukca dusurmus ve iyi bir performansa kavusmuslardir.
belgesi-1369
Boşaltım sistemi vücutta homeostazın sağlanmasında çok önemli bir yere sahiptir.Böbrekler, üreterler ve mesaneden oluşan boşaltım…
Büyük Atatürk'ün ölümünü takip eden günlerde, o zamanlar yalnız Avrupa'nın değil, dünyanın en güçlü günlük…
Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Selânik'te Kocakasım Mahallesi, Islâhhâne Caddesi'ndeki üç katlı pembe evde doğdu.…
Eğer bir insanın başına 'elektroensephalograf' (ezberlemeniz gerekmez!) adını taşıyan bir cihaz bağlarsanız, o insanın yaydığı…