Yuk hucreleri imal edildikten sonra kuvvet, yuklenme,basinc, tork ve agirlik olcumunde kullanilmak uzere uygun metal cubuk ve diyaframlara monte edilir. Bu cubuklar transducer olarak adlandirilir.
Burada agirlik olcumunde yuk hucrelerinin nasil calistigi aciklanacaktir.
Asagida agirlik olcumunde kullanilan Load Cell montaji gorulmektedir. Wheatstone koprusu baglantisina ozellikle dikkat edilmelidir.
Yuk hucreleri 4 adet olmak uzere celik karkas uzerine monte edilmistir. Dizayn olarak asagi – yukari, ileri ve geri bolgelerden gelen tum hareket ve gucleri olcebilecek kabiliyettedir. Cunku bu bolgelerden gelen herhangi bir gerilmeye karsi dort cell’den biri mutlaka cevap verecektir.
Ayrica bu dort cell Wheatstone koprusunun her bir bacagina monte edildiginden cevre sicakligindaki bir artis hepsini ayni oranda etkileyeceginden farkli direnc uyumsuzlugu da ortadan kalkacaktir.
Yuk hucreleri Epoxy recine uzerine molekuler olarak sicak erimis puskurtme ile kaliplandigindan atomlar arasinda molekuler baglanti guclu olup uzerindeki iletken kanallari ayni anda calisacaktir.Bu ince film imalati celler kuvvetli bir yapistirici ile metal cubuk uzerine yapistirilmistir ve baglandigi yuzey ile beraber hareket etmektedir.Dolayisiyla uygulanan kuvvet nedeniyle metal yuzeyindeki esneme cell iletkenlerini de uzatip kisaltacagindan ic direnc degisimi nedeniyle bir sinyal uretilmesine neden olacaktir. Bu sinyal sonra yukseltilip, lineerlestirilir ve bir elektronik indikatorde belirlenen “Olcum Araligi”nda agirlik bilgisi olarak karsimiza cikar.
Uygulanan agirlik ( Kg ) Load cell Cikisi ( mV )
0.0 0.00
10.0 0.10
20.0 0.20
30.0 0.30
40.0 0.40
Yukarda referans agirlik takilarak load cell hucresine uygulandiginda verecegi voltaj cikisi gosterilmistir.Bu voltaj bir indikatore giris olarak verilecekse indikatorun gosterge araligina gore bir amplifikator de yukseltilmelidir.
belgesi-1370
Boşaltım sistemi vücutta homeostazın sağlanmasında çok önemli bir yere sahiptir.Böbrekler, üreterler ve mesaneden oluşan boşaltım…
Büyük Atatürk'ün ölümünü takip eden günlerde, o zamanlar yalnız Avrupa'nın değil, dünyanın en güçlü günlük…
Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Selânik'te Kocakasım Mahallesi, Islâhhâne Caddesi'ndeki üç katlı pembe evde doğdu.…
Eğer bir insanın başına 'elektroensephalograf' (ezberlemeniz gerekmez!) adını taşıyan bir cihaz bağlarsanız, o insanın yaydığı…