Gunumuz Turkiye’sinde malum 16-21 yas arasindan itibaren herkes Ogrenci Secme Sinavi denilen nam-i deger OSS’ye hazirlanir durumda. Artik aileler cocuklarini cok daha erkenden OSS’ye hazirlar oldular. Bir korkudur bir telastir almis gidiyor. Ama sizce bu OSS ne kadar dogru eleme yapiyor ?
Bence fevkalade yanlis bir eleme soz konusudur. Cocuklugundan beri bilgisayarla hasir nesir olan, akranlari evcilik oynarken bilgisayarlara kafa yoran bir cocuk ,buyudugunde OSS’ye giriyor ve 1 matematik sorusu eksik yaptigi icin bilgisayar ile ilgili bir bolum okuyamiyor. Onun yerine bilgisayarla hic alakasi olmayan, hedefinde daha farkli yerler olupta puani bilgisayara yetebilmis birisi giriyor cogu zaman.
Istemeden o bolume girmis ya da aile zoruyla o bolumu secmeye zorlanmis bir ogrenci derslerinde ne kadar basarili olur ? Fakat o kisi yerine, cocuklugundan beri bilgisayarlarla icice olan cocugu koysak, o bolumde harikalar yaratmaz mi ?
Ki gunumuz turkiyesinde biyoloji sorusu COZEMEDEN , TIP okumaya hak kazanmis bircok ogrenci mevcuttur. Bu nasil istir arkadas ?
Mersin’deyken gittigim dersanenin matematik hocasi ders aralarinda bize arasira hayat dersi verirdi.
Bir ara bize demisti ki : Cocuklar ! Turkiye’de 3 tane egitim kurumu vardir :
Ilkokul
Lise
Meslek Lisesi
Malesef bence de Turkiye’de universite yoktur. Bu ne bicim bi soz simdi diyeceksiniz …. haklisiniz.. Ancak gercek bu. Dunya ile kiyasladigimizda turkiyede universite olmadigini gorecegiz..
Normalde universite elinize meslek aldiginiz zaman bu meslek uzerine uzmanlasmak, o meslek uzerinde soz sahibi olmak icin gittiginiz egitim kurumudur. Meslek sahibi olmak icin gidilen kurum MESLEK LISESI’dir. Simdi bana soyleyin Turkiye’de meslek sahibi olmak icin nereye gidiyoruz ?
İyi şeyleri engelleyen sözler esasında saymakla bitmez. Bu sözlerden bazıları bir virüs gibi bulaşıcıdır. Kırıcı…
SERVET-İ FÜNUN DÖNEMİNİN ÖNEMLİ SANATÇILARI TEVFİK FİKRET (1867-1915): Şairin, Batılı sanat anlayışını benimsemesindeki en önemli…
SERVET-İ FÜNUN EDEBİYATI (EDEBİYAT-I CEDİDE) (1896-1901) Servet-i Fünun veya Edebiyat-ı Cedide devri, Türk edebiyatında…
FECRİ ATİ EDEBİYATI Servet-i fünun edebiyatının devamı niteliğinde olan fecr-i ati topluluğu,1909 yılında ortaya…
ÖZELLİKLER: Boyut: 28x8x6 cm Ağırlık: 850gr Ekran: Yok Devre sayısı: 30 Konuşma süresi: 35 dakika…
There are two kinds of questions: yes or no questions and wh- questions. You ask…