Eleman sirkulasyonunun en yogun oldugu sektorlerin basinda bilisim sektoru geliyor. Bilisim sektorunde yetismis eleman bulmak zor ; bulunan elemani korumak ise daha da zor. Bu yuzden cogu sirket eleman ihtiyacini dis kaynak kullanarak karsilamayi tercih ediyor. ulkemizde 2003 yilindan bu yana faaliyet gosteren ManPower , bu konuya odaklanmis sirketlerden birisi. Maaslar ManPower’dan ManPower alt kademe bilgi-islem ihtiyacini sirketlere bir dis kaynak hizmeti olarak sunuyor.Calisanlarin maaslari ManPower tarafindan odendigi sistemde sirketler ihtiyaclarina gore donemsel ya da surekli olarak eleman kiralayabiliyorlar. Konu ile goruslerini aldigimiz ManPower Turkiye genel muduru Ebru Cos ,yilbasindan bu yana ManPower kadrolu olarak 70 kisiyi ise yerlestirdiklerini bunun yaninda da 15 acik pozisyona eleman sagladiklarini belirtiyor. ManPower kuruldugu gunden bu zamana kadar Turkiyede 500’un uzerinde kisiyi ise yerlestirmis. Bilisim pozisyonlari ManPower’in toplam pozisyonlar arasinda %15 i olusturuyor. Kendilerine gelen sirketlerin daha cok yardim masasi ve PC Destek pozisyonlarina ihtiyac duyduklarini belirten Ebru Cos turkiyede ust duzey yonetici pozisyonlarina hizmet vermediklerini soyluyor. Turkiye’de bankacilik sektorunden sonra en cok uluslu bilisim sirketlerinin CEO’larinin kazandigina dikkat ceken Ebru Cos CEO larin kazanclarinda maasin yaninda bonuslarin hisse seceneklerinin ve diger destek paketlerinin buyuk rol oynadigini ifade ediyor. Bilisim sektorunde en fazla is deneyiminin onem tasidigini anlatan Cos akademik egitimin yaninda sertifika programlarina da onem verildigini soyluyor. ManPower onumuzdeki donemde sirketlere kalifiye elemanlari dis kaynak modeli ile saglamaya devam etmeyi planliyor.
Kaynak: IT-Business
belgesi-1464
01. Sütte Kirlilik Tayini 01.01. Yöntemin Prensibi Süte dışarıdan bulaşmış olabilecek kirliliklerin…
İnsan atalarıyla niye övünür? İnsanlık evrimine katkıları nedeniyle olmalı, değil mi? Gariptir ama bizim Türk-İslamcılarımız…
İyi şeyleri engelleyen sözler esasında saymakla bitmez. Bu sözlerden bazıları bir virüs gibi bulaşıcıdır. Kırıcı…
SERVET-İ FÜNUN DÖNEMİNİN ÖNEMLİ SANATÇILARI TEVFİK FİKRET (1867-1915): Şairin, Batılı sanat anlayışını benimsemesindeki en önemli…
SERVET-İ FÜNUN EDEBİYATI (EDEBİYAT-I CEDİDE) (1896-1901) Servet-i Fünun veya Edebiyat-ı Cedide devri, Türk edebiyatında…
FECRİ ATİ EDEBİYATI Servet-i fünun edebiyatının devamı niteliğinde olan fecr-i ati topluluğu,1909 yılında ortaya…