Pek çok ülkede satışı zararlı olmasına rağmen serbest olan ve insan sağlığı açısından tehlikeli madde içeriği olan sigara dumanından nasıl kurtulursunuz konulu yazımıza hoş geldiniz. Sigara içmiyor olabilirsiniz ve birileri oturma odanızda sigara içmiş, gitmiş ve o koku halen gitmek bilmiyor olabilir. Hayatınızı kabusa çevirebilecek bu durumdan ne şekillerde kurtulabilirsiniz.
Tütün Dumanını İnceleyelim
Amonyak, naftalin, aseton, kadminyum, formaldehit gibi pek çok zararlı ve kimyasal maddeden oluştuğunu bilmelisiniz. Bu duman içerisindeki vinil klorürü, arsenik ve berzen gibin kanserojen açıdan etkili olan karışımlar da vardır. İnsan sağlığı açısından sigara içmeseniz bile bu dumanı ciğerlerinize çekmeniz ile beraber, amfizem, kanser, kalp ve akciğer hastalıkları gibi sorunlar ile yüz yüze gelmeniz söz konusu olabilir.
Sigara Kokusu Bulunduğu Ortama Siner
Sigara içilen oda içerisinde bu duman siner ve koku bir süreliğine orda kalır. Odayı havalandırsanız bile zerre kadar koku belkide sizleri rahatsız ediyor olabilir. Bu kokunun sebebi ise selüloz, fenol türevler ve bitki pigmentlerindeki pirolizinden kaynaklanır.
3 Yetişkinden 1’i Sigara İçiyor
Dünya sağlık örgütünün yaptığı araştırmaya günde her 3 kişiden 1’i sigara içmekte ve bu 1.3 milyar insan sayısına ulaşmamızı sağlamaktadır. Her sene bu rakam artmakla birlikte paralel olarak insan ölümlerinin önemli bir bölümü de sigaranın etkisi olduğunu söylememek yalan olacaktır.
Sigara Kokusundan Kurtulmanın Sırrı Nedir?
Rahatsız edici bu kokudan kurtulmanız ve en az düzeye indirmeniz için gerekli olan hamur kabartma tozu ve elma sirkesidir. Bir su bardağı içerisinde hamur kabartma tozumuzu ilave ettikten sonra köpürüp taşma sorununa karşın, yavaşça bardağın yarısına kadar elma sirkesi eklememiz gerekir. Yüksek bir yere bırakmalı ve bir süre sonra karışım kendiliğinden buharlaşacaktır. Bu karışım etkisi 1 haftaya kadar sürmektedir. Bardağın küçüklüğü ve büyüklüğüne göre etkisini ayarlayabilirsiniz. Herhangi bir yan etkisi olmadığını eklemek istiyoruz.
Boşaltım sistemi vücutta homeostazın sağlanmasında çok önemli bir yere sahiptir.Böbrekler, üreterler ve mesaneden oluşan boşaltım…
Büyük Atatürk'ün ölümünü takip eden günlerde, o zamanlar yalnız Avrupa'nın değil, dünyanın en güçlü günlük…
Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Selânik'te Kocakasım Mahallesi, Islâhhâne Caddesi'ndeki üç katlı pembe evde doğdu.…
Eğer bir insanın başına 'elektroensephalograf' (ezberlemeniz gerekmez!) adını taşıyan bir cihaz bağlarsanız, o insanın yaydığı…