18 Nisan 2004 tarihli Hurriyet’te soyle bir haber var: ODTU Verimlilik Yonetim ve Muhendislik Gunleri kapsaminda bu yil ilk kez yapilan oylamada, ogrencilerin yuzde 28’inin oylariyla ‘ODTU’lulerin idealindeki muhendis’ secilen Turkiye Zeka Vakfi’nin kurucusu ve Yonetim Kurulu Baskani Emrehan Halici, ODTU Endustri Muhendisligi Bolumu Mavi Amfi’de duzenlenen torenle odulunu aldi.
ODTU’lu ogrenciler Emrehan Halici’yi neden ideal muhendis olarak secmis olabilirler acaba?
a) Emrehan Halici’nin tek bir muhendislik basarisi olmadigi icin
b) Turk Dil Kurumunu zarara ugratan usulsuz bir anlasma yaptigindan dolayi mahkemede yargilandigi icin
c) Firmasinin hazirladigi ve maddi olarak desteklenen projelerinin hicbirisinden is cikmadigi icin (ornek olarak bakiniz Parmak Izi Tanima Projesi)
d) Kurdugu Teknopark’ta hicbir teknoloji gelistirilmedigi icin
e) Hepsi
Boyle bir odul icin benim adayim ise yine ODTU Elektrik/Elektronik Muhendisligi’nden mezun olan, eski patronum Kudat Kara. Kudat Kara Telesis firmasinin iki kurucusundan birisi ve yalniz Turkiye degil, dunya capinda degeri olan bir kisi. Buyuk olcude kendi tasarladigi sayisal telefon santrallari su anda Turkiye’de ve dunyanin dort bir yanindan kullaniliyor. Bu odulu fazlasiyla hak ediyor.
İnsan atalarıyla niye övünür? İnsanlık evrimine katkıları nedeniyle olmalı, değil mi? Gariptir ama bizim Türk-İslamcılarımız…
İyi şeyleri engelleyen sözler esasında saymakla bitmez. Bu sözlerden bazıları bir virüs gibi bulaşıcıdır. Kırıcı…
SERVET-İ FÜNUN DÖNEMİNİN ÖNEMLİ SANATÇILARI TEVFİK FİKRET (1867-1915): Şairin, Batılı sanat anlayışını benimsemesindeki en önemli…
SERVET-İ FÜNUN EDEBİYATI (EDEBİYAT-I CEDİDE) (1896-1901) Servet-i Fünun veya Edebiyat-ı Cedide devri, Türk edebiyatında…
FECRİ ATİ EDEBİYATI Servet-i fünun edebiyatının devamı niteliğinde olan fecr-i ati topluluğu,1909 yılında ortaya…
ÖZELLİKLER: Boyut: 28x8x6 cm Ağırlık: 850gr Ekran: Yok Devre sayısı: 30 Konuşma süresi: 35 dakika…