Dogu Akdeniz Universitesi, Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi Yalova Kampüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Bizim Ülke Derneği CNAP’in yeni yerel akademileri oldular. Ayrıca, UlakBİM ve İTÜ’den sonra ODTÜ de yeni bir bölgesel akademi olarak CNAP’da hizmet vermeye başladı.
Cisco Systems’in, Türkiye’de internet alanında yetişmiş insan gücü açığını kapatmak ve öğrencilere yeni ekonomi ortamında iş olanağı sağlamak amacıyla başlattığı Cisco Networking Akademisi Programı, ağ teknolojileri konusunda uzmanlaşmak isteyen, 16 yaşın üzerindeki her yaştan katılımcıya açık bulunuyor. Kar amacı gütmeyen bu program, şu anda dünyanın pek çok ülkesine yayılmış 8700 akademide başarıyla uygulanıyor. Halen 232.000 kişinin devam ettiği bu programın 66.000 mezunu bulunuyor.
Türkiye’de 2000 yılında uygulanmaya başlanan ve yoğun bir ilgiyle karşılanan bu programa 1900 kişi devam ediyor. 66 eğitmenin bulunduğu programdan bugüne kadar 524 öğrenci mezun oldu. Cisco Networking Akademisi Programı, halen, UlakBİM, ODTÜ, İTÜ, Kocaeli Üniversitesi, Dogu Akdeniz Universitesi, Sakarya Üniversitesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Fırat Üniversitesi ve TÜSSİDE’de başarıyla uygulanıyor. Kırgızistan’daki Bişkek Üniversitesi de yerel akademi olarak Türkiye’den destekleniyor. Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi Yalova Kampüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Bizim Ülke Derneği ile birlikte program, 21 yerel akademiye yayıldı. UlakBİM ve İTÜ’den sonra yeni bir bölgesel akademi olarak hizmet vermeye başlayan ODTÜ, özellikle İç Anadolu bölgesinde programın yayılması konusunda çalışacak.
Cisco Networking Akademisi Programı’nın içeriği uluslararası bir akademisyenler topluluğu tarafından geliştiriliyor. Programda 4 sömestirde toplam 280 saatlik eğitim veriliyor. Yakında programın ikinci kısmı olan yeni bir 280 saatlik içerik de ülkemizde verilmeye başlanacak. Ayrıca diğer bilişim şirketleri ile işbirliği yapılarak CNAP öğrencilerine yeni ve destekleyici konularda eğitimler verilmesi mümkün olacak. Laboratuarlarda eğitmenler tarafından verilen eğitimlerde katılımcılar, Cisco Systems tarafından on-line sınav sistemiyle sürekli olarak denetleniyorlar. Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler CNAP sertifikası almanın yanısıra bağımsız kuruluşlar tarafından verilen CCNA sertifikasının sınavlarına hazırlanmış oluyorlar. Mezunlar, teknoloji şirketlerinde yer alabilecekleri gibi farklı sektörlerdeki şirketlerin bilgi işlem bölümlerinde ağ uzmanı, ağ yöneticisi ve tasarımcı olarak çalışabiliyorlar.
1984 yılında Standford Üniversitesi’nden bir grup bilim adamı tarafından kurulan Cisco Systems, internet teknolojilerinde, mobil kullanıcılardan en karmaşık network omurgalarına kadar her tür altyapı için “uçtan uça çözümler” üretiyor. 1996 yılında Türkiye pazarına giren Cisco Systems, 115 ülkede yaklaşık 39.000 çalışanı ile internet üzerindeki bilgi trafiğinin yüzde 80’ini yönlendiriyor.
belgesi-1124
Boşaltım sistemi vücutta homeostazın sağlanmasında çok önemli bir yere sahiptir.Böbrekler, üreterler ve mesaneden oluşan boşaltım…
Büyük Atatürk'ün ölümünü takip eden günlerde, o zamanlar yalnız Avrupa'nın değil, dünyanın en güçlü günlük…
Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Selânik'te Kocakasım Mahallesi, Islâhhâne Caddesi'ndeki üç katlı pembe evde doğdu.…
Eğer bir insanın başına 'elektroensephalograf' (ezberlemeniz gerekmez!) adını taşıyan bir cihaz bağlarsanız, o insanın yaydığı…