Zekasi ve urettigi yeni fikirlerle Turk siyasi tarihinde onemli bir yeri bulunan Adnan Kahveci, 1949 yilinda Trabzonun Surmene ilcesinde dunyaya geldi. Hayati hep birincilikle gecen Kahveci, Milliyet Gazetesinin actigi ilkokullar arasi bilgi yarismasinin ilk birincisidir. 1966 yilinda Kabatas Lisesini donem birincisi olarak bitiren Kahveci, ayni yil universite sinavlarinda da Turkiye birincisi oldu. Istanbul Universitesi burs sinavinda yine en yuksek puani alarak birinci olan Kahveci, daha sonra ABDde Indianada Purdue Universitesine girdi. Buradan elektrik muhendisi olarak mezun olan Kahveci, mezuniyetinin ardindan Missouri Universitesinde doktora yapti. Ardindan da ayni universitede asistan profesor olarak calisti.Kahveci, Turkiyeye dondukten sonra Bogazici Universitesinde ogretim uyeligi yapti. Ardindan da Icisleri Bakanligi teknik danismanliginda bulundu. 12 Eylul doneminde Basbakanlik Danismanligina atandi ve o siralarda Turgut Ozalla tanisti. 1983 yilinda ANAPin kuruculari arasinda yer alan Kahveci, askeri yonetim tarafindan veto edildigi icin milletvekili olamadi. Daha sonra 1987 yilinda Istanbuldan milletvekili secildi ve Devlet Bakani oldu. Bir sure sonra da Maliye Bakanligi gorevine getirildi.5 Subat 1993 tarihinde esi ve iki cocugu ile birlikte Bolu-Gerede yakinlarinda trafik kazasi gecirdi. Adnan Kahveci ve esi olay aninda hayatlarini kaybederken, 17 yasindaki cocuklari Aslihan Kahveci yarali olarak kurtuldu ancak, bitkisel hayata girdi ve 10 gun sonra vefat etti. Kamuoyunda durustlugu ile taninan ve cok sevilen Adnan Kahvecinin yeni yapilan otobanda ters yola girerek kaza yapmasi, cesitli suphelerin ortaya atilmasina sebep oldu.
belgesi-1429
Drina Köprüsü, şüphe yok ki, geçtiğimiz yüzyılın en büyük romanlarından biri. 1961′de İvo Andriç’e layık…
Fatih'in ölümü tarihin karanlık ve önemli dönüş noktalarından birini oluşturur. Zehirlendiğine dair veriler kadar, hastalıktan…
Mehmet'in, Akkoyunlular, Karamanoğulları, Memlûklar, Venedikliler, vb. hangi dinden olursa olsun tüm diğer siyasal güç odakları…
Müslüman'ın Müslüman'a, Arap'ın Arap'a, Türk'ün Türk'e karşı savaşında resmi tarihçiliğimiz, genel olarak devlet geleneğinin “yüksek”…
Resmi tarihlerde İstanbul'un fethi, aynı zamanda “Orta Çağ'ı kapatıp Yeni Çağ'ı başlatan” bir olay olarak…
Talan ve Çandarlı'nın tasfiyesi dışında fethin hemen sonrasındaki çok önemli bir diğer uygulama da, Fatih'in…