1. Özgeçmişinizi ve başvuru mektubunuzu, iş için başvurduğunuz şirkete göre tasarlayın: Standart bir özgeçmiş, diğer başvuruların arasında ayrışmanıza yardımcı olamaz. Gönderdiğiniz her malzemenin işverenin faaliyet alanına göre tasarlanmasına özen gösterin.
2. Araştırmanızı çeşitlendirin: Gazetelerdeki iş ilanlarına cevap yazarken, aynı zamanda internet sitelerinde arama yapın. Fuarlara, toplantılara katılmaya çalışın.
3. Tek başınıza hareket etmeyin: Aileniz, dostlarınız, eski çalışma arkadaşlarınızın çevreleri olduğunu unutmayın. İş bulmada en yararlı yöntem dost tavsiyesidir. İlişkilerinizi canlı tutun. Yardım istemekten utanmayın.
4. Kendinize uygun bir şirket arayın: Potansiyel işverenlerinizin web sayfalarına bakın, onlar hakkında bilgi toplamaya çalışın. Şirketlerin, kendi kültürlerine uygun elemanlar aradığını göz ardı etmeyin.
5. Moralinizi Bozmayın: Uzmanlar ortalama bir iş arama sürecinin 3-10 ay arasında değiştiğini belirtiyor. Bu dönemde pek çok kez reddedilmiş olabilirsiniz. Vazgeçmeyin; hayallerinizdeki iş oralarda bir yerlerde sizi bekliyor olabilir.
10 dakika erken gidin
6. Daima hazırlıklı olun: İlk toplantı için elinizden geldiğince fazla hazırlanın. Görüşmeden önce, şirketin ürünleri, markaları, kültürü,misyonu ve vizyonu hakkında bilgi sahibi olun.
7. Asla geç kalmayın: Toplantının türü ne olursa olsun, her zaman en az on dakika erken gitmeye çalışın. Trafik, yağmur gibi unsurları göz önüne alın.
8. Kıyafet ve davramışlarınıza dikkat edin: En iyi giysinizi seçin. İş toplantılarında, takım elbisenin her zaman garantili bir tercih olduğunu unutmayın.
9. Konuştuğunuzdan daha fazla dinleyin: Bir toplantıda gerginseniz, fazla konuşmayın. Susup, dinleyerek kuruluş hakkında çok önemli bilgiler edinebilirsiniz. Ayıca, söylemek istemediğiniz sözleri söylemekten kurtulmuş olursunuz.
10. İyi sorular sorun: Her görüşmenin sonunda, işveren size mutlaka soru sorma fırsatı verecektir. Önceden hazırladığınız sorular ile orada çalışmaya gerçekten istekli olduğunuz izlenimi yaratacağınızı bilin.
belgesi-1732